Tesisat Bağlantı Seti
Stok Durumu: Stokta yok
Sulu (Kaloriferli) soba veya sulu (Kaloriferli) şömine tesisatı için bağlantı seti.
Set İçeriği:
- Genleşme Tankı
- Sirkülasyon Pompası
- Pompa bağlantı rekorları
- Termostat
- Otomatik Pürjör
- Termometre
- Emniyet ventili
Dikkat Edilecek Hususlar
1. Uygulamalar bölgesel ısıtma alanları ve radyatör ölçüleri baz alınarak yapılmalıdır.
2. Kat kaloriferi sistemi soba veya şöminenin montajı üstteki şema ve uygulama şekline uygun olarak yapılmalıdır.
3. Açık imbisat deposu bağlantısı tesisatın en yüksek noktasına yapılmalıdır. Giriş soğuk sudan alınmalı, çıkış tahliye olarak verilmelidir. İmbisat deposu ile sobanın arasındaki tesisata kesinlikle kapatma vanası konulmamalıdır.
4. Sirkülasyon pompası dönüşe (soğuk su girişine), termostat, termometre ve otomatik pürjör sıcak su çıkışına yakın olarak bağlanmalıdır.(iki-üç katlı villa ve evlerde veya uygulayıcı uzmanın tercihine göre sirkülasyon pompası, gidişe yani sıcak su çıkışına da bağlanabilir.)
5. Elektrik kesintilerinde sıkıntı yaşanmaması için sistemde VA500-4 kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır, aksi takdirde çok kısa bir sürede ( 5-10 dk ) kaynama söz konusudur ve ilk yapılacak işlem yanan yakıtın boşaltılması veya söndürülmesi olmalıdır. Söndürmeyi toprak veya kum kullanarak yapınız, kesinlikle su kullanmayınız. Elektrik bağlantısı topraklı prizden yapılmalıdır.
6. Ürünlerde açık imbisat ( genleşme ) deposu kullanıldığı için yüksek basınçtan dolayı patlama kesinlikle olmaz, ancak kaynayan suyun açık imbisattan tahliye olana kadar tesisatın herhangi bir yerinde zayıf bağlantı veya kaynaktan dolayı kaçak olabilir.
7. Şömine haznelerinde sadece kuru odun yakılmalıdır.
8. Sobalarda kuru odun ve kömür yakılabilir. Kömür yaş ve yüksek kükürt oranlı olmamalıdır. Aşırı yüksek kalorili (7000-8000 Kkal) kömür sobaya çok fazla konulduğunda veya uzun süre kullanımda zarar verebilir.
Tavsiye edilen iri ceviz büyüklüğü ve üstü 4000-6000 Kkal tozsuz linyit kömürdür. Soba yatak odasına kurulmamalıdır ve sobanın bulunduğu yerde uyunulmamalıdır. Sobanın bulunduğu yere dışarıdan temiz hava girişi sağlanmalıdır.
9. Kömür kullanımında soba borularının daha sık temizlenmesi gerekebilir.
10. Genleşme tankı göstergesindeki su seviyesi her zaman yarının üstünde olması gerekir. Azaldığında su ilave edilmesi gerekir.
11. Döşenen kalorifer tesisatında ikinci radyatöre kadar kullanılacak folyolu boru çapı 32 (1") olmalıdır ve mümkün olduğu yerlerde tesisat ikiye ayrılmalıdır.
12. Beklenmeyen bir su kaynamadan sonra yapılması gereken işlemler:
- Su kaynatma nedeninin ortadan kaldırılması.
- Suyun tamamlanması.
- Sobanın, pompanın ve radyatörlerin havasının alınması